Reacties van bewoners

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is image.png

Wij vragen de bewoners om hun klacht te melden op ons e-mailadres.
Vrijwel iedereen doet dat met een persoonlijk verhaal. We geven hieronder
een aantal voorbeelden.

We vragen de mensen om op een schaal van 1-10 aan te geven hoe erg de overlast is. En ook in welke mate de slaap wordt verstoord. Het RIVM maakt ook van deze methode gebruik.

Wij vragen de mensen om filmpjes te maken. Niet alleen om het geluid te laten horen maar ook om het rijgedrag te laten zien. Want er bestaat een direct verband tussen het lawaai en het (vaak respectloze) rijgedrag. Die filmpjes zetten wij dan op ons videokanaal op YouTube.

Tussenstand op 20 augustus 2020

Voorschoterweg 64 meldingen
Churchilllaan/Dr Lelylaan 34 meldingen
Singels 18 meldingen
Willem de Zwijgerlaan 7 meldingen
Schipholweg 5 meldingen
Stevenshofdreef 4 meldingen
Lammenschansweg 3 meldingen
Kanaalweg 3 meldingen
Elders in Leiden 22 meldingen
Buiten Leiden 27 meldingen

Wat een goed initiatief. Hulde! Heb zelf jaren aan de . . . . te Leiden gewoond. Het was om gek van te worden die motoren! Heb medio 2013 daar ook briefjes door de bus gedaan. Met zo’n 20 personen aangeklopt bij de wijkagent. Die ondernam toen wel actie maar dat pakte verkeerd uit: ze gingen posten op doordeweekse dagen en met regen hahaha. Dan zijn die motorluitjes er helemaal niet en keihard optrekken in de spits is er ook niet bij natuurlijk. O, o, o. Wat zou de lol er toch van zijn om zo hard te gaan?  Heel veel sterkte toegewenst, jullie zijn goed bezig!

Via media en buren kennisgenomen van uw initiatief over het onder de aandacht brengen bij lokale overheid van het lawaai van motoren en opgevoerde auto’s. Wij kijken uit op het oude belastingkantoor. Hier komen 2 tunnels uit op een grote kruising. Het is om gek van te worden hoeveel lawaai voornamelijk de motoren produceren en dat bijna 24 uur per dag. Al enkele keren mijn beklag gedaan bij de politie en wijkagent. De wijkagent is op bezoek geweest en verwees mij door naar de gemeente. De gemeente op haar beurt verwees mij naar een buurtvereniging (die nog niet bestond), al met al kastje naar de muur situatie. Hoe kan ik uw initiatief steunen? Kan ik iets doen?

——————

U zeurt; als je aan de Churchilllaan gaat wonen, weet je dat je daar motoren rijden.

Al wel eens geklaagd bij de gemeente; Ons balkon is aan de Churchilllaan, als het gas bij de motoren opengaat kun je de persoon naast je niet meer verstaan. Ik zal nog wat e-mails van de gemeente sturen later. In ieder geval erg goed dat je actie hierop onderneemt.

Woon op de Langegracht en die wordt dus de hele dag gebruikt als een soort circuit.
Gas voluit en gaan! Helemaal gek word je ervan. Kunnen we daar nou echt niets aandoen?


Het is vreselijk wat motorrijders doen. Wij worden regelmatig geschrokken door harde lawaai van deze voertuigen. Zelf in de nacht. Soms weten we niet wat gebeurt. Lijkt zelf dat er en vliegtuig neergestort is. Het is vreselijk wat motorrijders doen op de Churchilllaan. Het is zeker een 10.
Want, wij zitten vaak op de terras en slapen met een open raam.  Ik begrijpt niet hoe kunnen die mensen een APK krijgen. En precies zelfde gebeuren als wij lopen onder die viaduct bij spoor kruising. Ze doet maximaal toerental met opzet.


Zou graag mee willen werken maar ik wordt lastig gevallen naar aanleiding van mijn filmpje op Youtube met scheurende motoren op de Stevenshofdreef. Nu rijdt er elke avond een raceauto over de Stevenshofdreef bij mij langs. Heb de politie er over gebeld ( 3keer) maar die zeggen dat ik het zelf maar moet oplossen. Dus ik heb de moed opgegeven.

Hierbij meld ik mijn ergernis aan het lawaai aan de Churchilllaan. Wij kunnen als gezin slecht slapen door het lawaai en tijdens de warme dagen met de ramen open of roosters is zelfs zitten in de woonkamer of televisiekijken zo vervelend je hoort slecht door het geluid waardoor je de televisie heel hard moet zetten.
Gebruik maken van het balkon hebben wij nog nooit gedaan terwijl ik hier al 23 jaar woon, teveel lawaai en de stank van de uitlaatgassen. Zelfs als je je was op balkon hangt en je laat het 2 dagen hangen zit er allemaal zwarte stofdeeltjes op. Voor overlast geef ik cijfer 10 en voor verstoren van slaap ook een 10.


De provincie Z-H gaat voor miljoenen een geluidsscherm plaatsen langs de A4, omdat een paar Voorschotenaren op een afstand van een kilometer van de A4 bij oostenwind het geruis van het verkeer horen. De bewoners van de Churchilllaan en de Voorschoterweg – allebei provinciale wegen – horen dit dagelijks 24 uur lang bij elke wind. Kom op Provincie!

Sta volkomen achter uw protest over die reeds jaren durende geluidsoverlast. Er wordt schandalig hard gereden door motorrijders waarbij ze verschrikkelijk veel herrie maken. Regelmatig zie ik ze op 1 wiel rijden. Dagelijks dezelfde idioten!!!  Een 10 en voor slaapverstoring een 8.

Heb zelf 2 x de Gemeente benaderd maar daar ontbreekt het volkomen aan begrip hieromtrent.

Ze zeggen zich dat het gaat om een provinciale weg en dat ik daar maar onze klacht moet indienen

Het is toch absurd dat motoren ongestraft zoveel lawaai mogen maken. Ik kan niet op mijn balkon zitten en alleen met de ramen dicht slapen.

Ik zou de overlast die wij ervaren op een schaal van 10 inschatten op een 7.5.

Ik vind het een goed initiatief dat dit wordt aangekaart bij de gemeente. Ik hoop dat met mij, meer mensen in de pen klimmen, zodat er uiteindelijk een mooi aantal klachten overhandigd kan worden aan de gemeente en er hopelijk actie wordt ondernomen.

Betreft motorlawaai op de Voorschoterweg.
Motorlawaai    10. Slaapverstoring 10

Ons appartement heeft de woonkamer en het balkon aan de Voorschoterweg. Wij worden (ik ga het erg plat uitdrukken) kots- en kotsmisselijk van het asociale tuig op motorfietsen dat, vooral als het weer wat beter is, ons leefgenot in meer dan ernstige mate verziekt. Op uw schaal van 1 tot 10 zit onze ergernis zonder enige twijfel op 10.

De Witte Singel is een 30 km gebied, maar mede door de mooie bochten rond de bolwerken, bijv. bij de Sterrenwacht, is het kennelijk aantrekkelijk er een soort racecircuit van de te maken, waar met 90km/uur door de bochten scheuren (op het oog ingeschat) geen uitzondering is. Integendeel, dagelijkse praktijk. Daar houdt het voor hen op en handhaving is dan een rol voor de politie.

Een goed initiatief want het is vooral ook in het weekend dat de heren motorrijders die gaskraan maar opendraaien en zo erg dat je de tv niet meer woordelijk kunt verstaan ook met de balkondeur dicht. En natuurlijk rijden deze heren ook veel te snel, dat er nog geen ongelukken zijn gebeurd, verbaast ons ten zeerste.
De hinder die wij ervaren kunt u van ons op de schaal van 10 zetten.
Ook sommige auto’s kunnen er ook wat van zeker op zaterdagavond rond de klok van 23.00uur (racen). Bedankt voor uw inspanning.

Ik zou bijna zeggen hè hè, eindelijk iemand die reageert op de herrie.
Wij wonen al 20 jaar langs de Voorschoterweg en zitten met mooi weer graag op ons balkon. Maar dat is meestal geen genoegen vanwege de herrie van motoren en auto’s is niet de harden. Ik zie soms motoren op 1 wiel rijden! Zelfs als we binnen zitten met de deur open en tv kijken is die vaak niet te verstaan.
Hoop dat er iemand naar ons luistert. 10 of hoger.

Wij hebben onze slaapkamer (in tegenstelling tot de meeste bewoners van de Apollolaan) aan de Voorschoterweg en de overlast is groot.
Op een schaal van 1-10 geef ik een 10 = heel erg!
Laatst hadden we zelfs een witte Mercedes met “brul-uitlaat” die samen met een VW Golf wel drie à vier keer op en neer reden vanaf de Churchilllaan naar Voorschoten en weer keren bij het tankstation dan terug en na een U-turn bij de Churchilllaan weer vrolijk richting Voorschoten. Een soort van straatrace. Met brullende motoren en uitlaten. De 10 is bedoeld als top ergernis. Natuurlijk is het niet de hele dag een 10.Als de auto’s zich aan de snelheidslimiet houden en de motoren een standaarduitlaat gebruiken is het een 6 of 7.
 

Wat fijn dat er een eigen website is!
Heb afgelopen Vrijdag 21 Augustus nog een berichtje gestuurd naar de wijkagent.Er reed een auto voorbij, was niet normaal! Het zijn namelijk niet alleen motoren, ook ‘’race auto’s komen hier voorbij!Het leek Vrijdag wel het circuit van Zandvoort wel, die auto reed zo hard het was net ‘’Back to the future’’, en dan nog klappen van die uitlaten erbij, je schrik je de tering. We kunnen er op wachten dat er straks een ravage gaat gebeuren, dit kan niet lang meer goed gaan & hopen dat het dan alleen bij blikschade blijft……….. De Wijkagent heeft nog een berichtje terug gestuurd met de woorden….‘’Bedankt A. voor je bericht! We geven het wederom mee aan de surveillance.k en mijn echtgenote zijn gelukkig goede slapers, dus als er geen motoren met brul-uitlaten langskomen ’s nachts dan is de ervaring van geluid ’s nachts een 5 of 6.

Enzovoort enzovoort!!