B&W Leiden neemt pretherriemakers in bescherming.

Het College van B&W heeft de vragen beantwoord, die door Maarten Kersten van Partij Sleutelstad zijn gesteld over het ziekmakende en strafbare motorlawaai binnen de grenzen van de gemeente.
Alweer weigert het “groene” college botweg iets aan de pretherrie aan te doen. Het is het oude liedje: Er zijn in ons systeem te weinig klachten (admin: zijn onze 150 gedocumenteerde klachten dan niet genoeg?) ; we hebben een actieplan verkeerslawaai (admin: pieklawaai valt daar buiten); displays langs de weg lokken juist meer lawaai uit (admin: onbewezen stelling) ; wij gaan niet over de handhaving (admin: is niet waar); we stimuleren elektrisch rijden (admin: hoe dan?).

Geen steun dus aan de burgemeesterslobby richting Den Haag om te pleiten voor nationale en Europese maatregelen. Geen steun voor oproepen langs de weg om minder lawaai te maken; geen steun voor displays die het aantal dB(A)’s weergeven; Geen steun voor strenger handhaven door prikacties. Noppes Nada. De bewoners wordt geen enkel perpectief geboden op een stillere toekomst. Perspectief, waar de burgemeester zo de mond van vol heeft bij corona.

B&W gaan voor een softe aanpak van de lawaaipandemie die – volgens het RIVM – gaande is en die juist vraagt om harde aanpak.

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.