13 juli Motie ingediend

Door Partij Sleutelstad is (samen met D66 en de Partij voor de Dieren) deze motie ingediend, waarin de burgemeester van Leiden te regelen, dat de politie met artikel 57RVV te gaat handhaven.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is Schermafbeelding-2021-07-15-om-17.27.22-585x1024.png

Zie hier de toelichting van Maarten Kersten tijdens de raadsvergadering. Het begint op 3.28. De wethouder heeft gemeend de motie te moeten ontraden. Maar waar bemoeit hij zich mee? Veiligheid en handhaving door de politie is het specifieke werkterrein van de burgemeester.

Vanmiddag nog even een persbericht uitgestuurd. Unity besteedde er aandacht aan.


15 juli MOTIE VERWORPEN

: De motie is met 20 stemmen tegen en 18 voorstemmen verworpen. Wij zijn natuurlijk blij met zoveel voorstemmers maar natuurlijk zeer teleurgesteld over de uitkomst. Zie ons persbericht.


Zier ook de berichtgeving op de site van de Partij Sleutelstad.


Zo werd er door de partijen gestemd. Uiteraard gaan we de tegenstemmende partijen vragen naar hun waarom. En de groene partijen zullen we vragen om de door hen onderschreven aanpak van het motorlawaai (slimme handhaving met 57RVV) in hun verkiezingsprogramma op te nemen. Dat zullen ze toch niet kunnen weigeren.

De door D66 en Partij Sleutelstad ingediende motie om het gemeentelijk meldingensysteem toegankelijker te maken voor klachten over motorlawaai, werd wel aangenomen.
Daar zijn we blij mee, maar het gaat ons om handhaving door de politie en niet om handhaving door de gemeente.

22 juli Unity.nu

Unity TV heeft vanmorgen een interview opgenomen langs de Churchilllaan en op andere black spots nog wat beelden schieten. Men ging daarna ook een interview met wethouder North opnemen.

In de loop van de middag staat alles op de site van Unity.nu.

22 juli OOK IN HET LEIDS NIEUWSBLAD


Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.