Pinksteractie tegen motorvoertuigenlawaai

Ook Pinksteren is een dag waarop vooral motoren lekker gaan toeren over de dijken langs de rivieren en plassen, maar ook door woonwijken van dorpen en steden. Zoals in Leiden. Wij hebben een meldpunt geopend en de overlast in kaart gebracht met schijnende verhalen, met scores van 1-10, met metingen en met filmpjes. Maar het gemeentebestuur houdt zich doof. Is meer ge├»nteresseerd in fysieke ongevallen (zie de rotonde Herenstraat; zie het kruispunt Vijf meilaan//Sweelincklaan), dan voor lawaai “waaraan je maar moet wennen”, zoals wethouder North ons zei. Het RIVM is helder: Verkeersherrie leidt tot hartfalen maar dat is volgens de gemeente geen ongeval en telt dus bij de gemeente niet mee. Die gevolgen komen ook niet voor in de ongevallen statistieken per gemeente.

Na de uitzending van EenVandaag op 22 mei hebben wij ons spandoek weer langs op het kruispunt Voorschoterweg//Churchilllaan neergezet. En aan de balkons zagen wij ze ook weer hangen. Begrijpelijk, want het is de plek waar in Leiden de meeste klachten vandaan komen. Het Leidsch Dagblad maakte er deze mooie reportage van.

NB: De eerste agent heeft overigens geen geluidsmeter nodig. Met eigen oren en eigen ogen mag hij/zij vaststellen of het lawaai onnodig was. Dat is al voldoende voor een bekeuring.

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.