Spandoeken actie met Pinksteren

Op zaterdag 22 mei legt een woordvoerder van de NEFOM uit, waarom men een landelijke actie met spandoeken heeft georganiseerd. Om 19.30 uur gaan we weer een spandoek neerzetten. Maarten Kersten zal er zijn en we verwachten het Leidsch Dagblad.

Hoofddoel van de actie is de verlaging naar 70dB(A) maximaal voor alle voertuigen met verbrandingsmotoren. Voor auto’s is dat geen probleem, want die gaan binnenkort zelfs al naar 68dB(A). Het probleem zit bij motorfietsen. De normen daarvoor zijn een lappen deken, want ze hangen af van het type, het merk, de cilinderinhoud en het toerental. Maar ze liggen veel hoger dan voor auto’s. Daarom moet er een uniforme lagere norm komen.

Terwijl die norm er eigenlijk al is. Hij staat in artikel 57 Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens: Het is verboden is met een voertuig op de weg onnodig lawaai te maken. De vaststelling daarvan door de politie met de eigen oren en ogen is al voldoende. Er kan een boete worden opgelegd. Een meting is niet nodig.

Wij doen een dringend beroep op de instanties, die gaan over de handhaving, om dit artikel slim en nu snel te gaan toepassen. Zet Agent A (een beetje verdekt) langs de Voorschoterweg en Agent B 200 verder richting Voorschoten. Als A onnodig lawaai vaststelt , wordt B ingeseind. Deze houdt aan en verbaliseert. Deze methode is al in sommige plaatsen toegepast.
Als B denkt dat er met het voertuig wat mis is, wordt een WOK uitgeschreven. Het voertuig moet dan van de weg en mag pas na goedkeuring door de RDW weer terugkomen.

Op deze manier zal het lawaai wel gaan afnemen. Daar zijn wij vast van overtuigd.

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.