Stil asfalt

BERICHT in het Leidsch Dagblad van 3 november 2021.

—————————–
LEIDERDORP

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is image.png

Er moet een einde worden gemaakt aan de overlast van motoren op de Engelendaal in Leiderdorp, vinden omwonenden. Die gebruiken, zeggen zij, met name in de weekeinden de bijna vier kilometer lang asfaltweg als racebaan.

In antwoorden op vragen van VVD-raadslid Frank van Noort bevestigden burgemeester en wethouders dat er geregeld is geklaagd over racende motoren op de Engelendaal. Vooral bewoners van het nieuwe appartementengebouw De Ridder aan de Prunusdreef storen zich enorm aan het lawaai van wat zij noemen ’die TT-racers’.

Burgemeester en wethouders schrijven dat de gemeente alles heeft gedaan wat zij kon om geluidsoverlast te voorkomen, door stil asfalt te laten aanbrengen en de verkeerslichten 24 uur per dag te laten aanstaan. Verder, menen zij, is het voorkomen van te hard rijden een zaak van de politie en het openbaar ministerie.

Dat antwoord is een van de omwonenden compleet in het verkeerde keelgat geschoten. Die noemt dat in een brief aan de gemeente ’bureaucratische afschuiftactiek’. ’Verwijzen naar de politie is flauw’, schrijft hij, ’omdat bekend is dat deze slechts zelden controleert en dat altijd op de verkeerde tijden doet’.

Ons commentaar:
Leiderdorp stuurt haar bewoners gewoon het bos in. Stil asfalt helpt alleen tegen het contactgeluid tussen de banden en de wegdek maar natuurlijk helemaal niet tegen het geluid van de motor zelf en de uitlaat.
De gemeente heeft wel gelijk dat hier een taak ligt voor de politie maar het aanpakken van strafbaar motorlawaai heeft geen prioriteit in Midden Holland. En dat ligt aan de lokale politici zelf. Zij bepalen die prioriteit.

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.