Wie start zelfde procedure over motorlawaai?

Een hele mooie uitspraak!
Wij willen niets afdoen aan de geluidsoverlast van vliegtuigen maar volgens het RIVM hebben in Nederland veel meer mensen last van het geluid van het wegverkeer in dan van vliegtuigen.

Begrijpelijk want er zijn in Nederland maar een paar grote vliegvelden, terwijl heel het land voorzien is van een fijnmazig netwerk van grote en kleine wegen en straten. Waar het krioelt van bromfietsen en motorfietsen. Bijna allemaal nog met een verbrandingsmotor want bijna niemand stapt over op een elektrische brommer/scooter of motor. Men is te verslaafd aan mooie geluid. En men weet dat de pakkans nihil is.


Burgers worden door de overheid te weinig tegen dat motorvoertuiglawaai beschermd. Uit ons WOB/WOO verzoek blijkt dat de politie in Leiden gewoon “obscuur” is, zoals studenten dat woord gebruiken. En de gemeente heeft ook geen zin om gebruik te maken van de overlast-op- straat-bepalingen in de APV, zoals dat in andere (grote) steden wel gebeurt.

Wat we zien is dat de Leidse media ook geen interesse in het onderwerp hebben. Met onze persberichten wordt niet meer gedaan.

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.