Frankrijk start test met flitspalen

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is image-1.png

Leidsch Dagblad 4 januari 2022


Het gaat om een test van meerdere soorten radars, die ook op een aantal andere plaatsen langs 50km wegen in Frankrijk wordt gehouden. De test gaat 3 maanden duren.

In Frankrijk mogen motoren en scooters geen geluid maken, dat hinderlijk is voor omwonenden. De radars zijn gesteld op 72 dB. Bij een gemiddeld geluidsniveau van zo rond de 55 dB is dat naar onze mening nog aan de hoge kant. Maar het is een begin om van de helse pieken af te komen.

De motorclubs is Frankrijk protesteren heftig. Net als in Nederland als er maatregelen dreigen. “Het is een openbare weg.” “Waarom zulke heftige maatregelen, want het gaat maar om een kleine groep.” “Het helpt niets, want de motorrijder houdt even gas in en geeft na het passeren van de radar gewoon weer gas.”

Wij hebben al eerder onze bedenking uitgesproken over deze vorm van handhaving. Juridisch heel ingewikkeld. De motorrijders zullen zich tot het uiterste gaan verzetten en die palen werken alleen met een uniforme norm in dB(A), en die bestaat in Nederland niet. Wij kennen alleen de norm van 57 RVV, onnodig lawaai. En die ligt op de plank om te worden gebruikt.

Wij houden de ontwikkelingen in de gaten.

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.