Het groenste gebouw van Leiden

komt op een van de plekken in Leiden met het meeste motorlawaai!! Op het kruispunt Vijfmeilaan en Churchilllaan.

Eerlijk is eerlijk, het ziet er prachtig uit. Maar zouden de toekomstige bewoners straks wel heerlijk van hun groene balkons kunnen genieten?
Als de gemeente (en de provincie!) aan het lawaai niets gaan doen, zullen wij veel nieuwe aanmeldingen (knipoog) krijgen.

De geluidsbelasting op dit moment is al veel te hoog, zoals blijkt uit de Atlas van de Leefomgeving (RIVM). En dan gaat het alleen nog maar om de gemiddelde geluidsbelasting. De lawaaipieken van motoren (en steeds meer ook van auto’s) zijn daarin niet eens meegenomen, omdat die strafbaar zijn en door de politie moeten worden aangepakt. Maar daar hebben de verantwoordelijken geen zin in.

Op het kruispunt Rooseveltstraat en Voorschoterweg (Scal-locatie) komt ook een prachtig woongebouw. Daar schreven we eerder hetzelfde over.


Een week later staat in het Leids Nieuwsblad een mededeling inzake

Ontwerpbesluit Wet GeluidshinderProject De PremierLees en huiver:
Eigenlijk mag de geluidsbelasting niet hoger zijn dan 48 dB maar er wordt gewoon voorgesteld om hier een uitzondering te maken en de norm vast te stellen op 60 dB. Dat is toch de wereld op z’n kop?
U denkt misschien: Ach, 14 dB tjes, maar uit onderstaande tabel blijkt wat voor verschil dit maakt.

De gemeente gedoogt dus niet alleen de herrie van motoren maar ook het gemiddelde verkeersgeluid dat hoger is dan de wettelijke norm.

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.