Het is nu bijna 6 maanden geleden,

Misschien zit onze burgemeester juist op dit moment onze mail te lezen.

dat wij deze e-mail stuurden naar burgemeester Lenferink.
Er is nog geen antwoord binnengekomen.

Het is toch niet zo ingewikkeld om de ontvangst te bevestigen of beter nog, om te laten weten dat hij de stadscriminologe heeft gevraagd om het onderzoek uit te voeren?

Wij hebben 27 februari deze herinnering gestuurd.


Geachte heer Lenferink,
600 Leidse burgers wachten nog op uw reactie op onderstaande e-mail, die u best wel als een noodkreet mag interpreteren.
We zijn sinds gisteren dan wel verlost van de coronamaatregelen maar nog niet van het strafbare excessieve lawaai van motoren, dat ons komende zomer – bij gelijkblijvend beleid – weer zal dwingen om ramen en deuren gesloten te houden. 
Uit een door ons ingesteld onderzoek naar de handhaving door de politie in Nederland van art. 57RVV blijkt het volgende:  In het hele land wordt het artikel wel – zij het mondjesmaat – toegepast, behalve in de Politieregio Den Haag, waarvan u in het bestuur zit. Uit die regio hebben wij op (sociale) media geen meldingen van art. 57RVV kunnen vinden. Ook niet in Leiden. Terwijl vanuit onze achterban  zeker tientallen schriftelijke aangiften/meldingen bij de politie zijn gedaan. Meer dan een automatisch aangemaakte bevestiging komt er niet terug. Soms een brief dat de wijkagent contact zal opnemen, wat dan niet gebeurt.

Kunt u op korte termijn onze e-mail beantwoorden?

Ap Zwinkels
Burgerinitiatief Stop Motorlawaai Leiden

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.