Uitgenodigd door de burgemeester

Uitkomst van het overleg:

De burgemeester was onder de indruk van ons Meldpunt-dossier met de individuele hartekreten, de scores van de overlast, de metingen en de filmpjes. Hij beloofde te gaan praten met het Openbaar Ministerie over de mogelijkheden voor meer handhaving van motorlawaai in Leiden.
Hij waardeerde ons voorstel om tenminste een proef te doen met kleine flexibele teams op verschillende plaatsen en tijden om de effecten ervan op de politieorganisatie en op het motorlawaai zelf te kunnen vaststellen. Want over die effecten doen allerlei draconische verhalen de rond.
Wij zijn blij met de de inzet van de burgemeester.
– – – –
Minister Harbers van Infrastructuur en Waterstaat heeft gereageerd op de petities die een paar maanden geleden bij de Tweede Kamer zijn ingediend door een aantal gemeenten en door de NEFOM, waarin zij pleitten voor tal van maatregelen tegen motorlawaai. In zijn brief schrijft de minister, dat de huidige wetgeving voldoende mogelijkheden biedt om het lawaai aan te pakken, kennelijk verwijzend naar art. 57 RVV. Precies wat wij ook voorstaan, maar dan moet de politie dat natuurlijk wel oppakken, anders is het een dode mus. 
Wij hebben de NEFOM gevraagd om – nu weer samen met ons – bij Justitie voor een landelijke hogere prioriteit te gaan pleiten.

Er ontstaat met de gemeente gedoe over de telling van de meldingen over motorlawaai. De gemeente komt op een veel lager aantal dan het aantal dat door onszelf is ingediend of door onze leden. Ook worden anonieme meldingen niet meegeteld. WORDT VERVOLGD

—————————————————————————————————————

We hebben een uitnodiging van de burgemeester van Leiden op 19 december as. en zien dat als het resultaat van
– onze oproep MELD MOTORLAWAAI BIJ DE GEMEENTE;
– ons goed gedocumenteerde dossier van alle meldingen bij ons eigen Meldpunt met
– honderden persoonlijke verhalen over de impact van het lawaai;
– de hoge scores van de overlast op de schaal van 1-10;
– de hoge scores van de slaapverstoring op de schaal van 1-10;
– de gemaakte filmpjes, die laten zien hoe onnodig het lawaai meestal is;
– en de geluidsmetingen met pieken tot rond de 85 dB(A), overdag en in de nacht;
– het WOO-rapport waaruit blijkt, dat de Leidse politie veel minder vaak bekeurt op
artikel 57RVV in vergelijking met de politie in kleinere steden binnen de politie-eenheid
Den Haag.

We hebben op 5 december ons verhaal én onze verlangens naar de burgemeester gestuurd, zodat hij zich goed kan voorbereiden en we direct ter zake kunnen komen.

Vergelijk in dit overzicht de Leidse politie met die in Gouda, Kaag en Braassem en een groot aantal wijken in Den HaagDit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.