Brief aan hoogste baas Politie-Eenheid Den Haag

Van de burgemeester hebben we nog geen reactie ontvangen op ons bericht over het teleurstellende optreden van de Leidse politie tegen motorlawaai. Hoewel gestuurd aan het e-mailadres, dat op de website van de gemeente bij het portret van de heer Lenferink staat vermeld, krijgen we nooit antwoord. Zelfs een bevestiging van de ontvangst kan er niet af.

Formeel is hij niet verantwoordelijk voor het handhavingsbeleid van de politie. Maar hij is wel verantwoordelijk voor de veilige en gezonde woonomgeving van de Leidse burgers en laat zich er zo vaak op voorstaan, dat hij “er is voor alle burgers”.

We besluiten dan maar de hoogste baas van de politie-eenheid Den Haag per brief te vragen waarom in zijn werkgebied met name de Leidse politie zo weinig optreedt tegen motorlawaai. Veel minder vaak dan de politie in veel kleinere gemeenten in dezelfde regio.

Van deze zeer bijzondere nieuwe stap sturen we uiteraard een persbericht naar de Leidse media. Het is niet niks als honderden Leidse bewoners hun beklag doen bij de verantwoordelijke voor de politie in onze regio!

Er kwam op 20 januari een antwoord.

Niet van de hoogste baas maar van de leidinggevende in het district Leiden-Bollenstreek. Dat weinig aandacht uitgaat naar motorlawaai komt, omdat landelijk is afgesproken, dat rijgedrag, dat leidt tot verkeersongevallen voorrang heeft. Uit de landelijke WOO-cijfers blijkt dat helemaal niet. En er zat ook geen document bij de brief over dat landelijke beleid. Wij overwegen ook hierover een WOO rapport aan te vragen.
De briefschrijver beloofde om – als het wat beter weer wordt en de bewoners hun ramen weer gaan openen of buiten gaan zitten – in de dagelijkse briefings van de lokale agenten aandacht te zullen vragen voor motorlawaai.

Dit is onze reactie.
Wij vragen om in Leiden een proef te gaan doen met slimme handhaving, die weinig kost en de pakkans zal verhogen.

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.